Tepsiben sült krumpli – paprikás, borsos ízesítéssel

Tepsiben sült burgonya

Tepsiben sült krumpli

Egyszerű tepsiben sült krumpli, nem kell sok olajban sütni, viszont ropogós és jó fűszeres lesz  a burgonya. Tökéletes köret minden féle húshoz, halhoz, de akár magában egytálételként tartár mártással is fogyasztható.


Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 3-4 szem burgonya
  • 2-3 evőkanál olaj
  • paprika
  • bors
  • alufólia

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Sütés: 40-50 perc
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, majd sós vízben félkemény állapotig kicsit főzzük. Főtt burgonya finomabb megsütve, viszont vigyázni kell, nehogy túlfőzzük, mert nehéz utána megforgatni a fűszerekben.
Az olajat, a sóval, borssal, paprikával összekeverjük egy tálban, majd a leszűrt krumplit megforgatjuk ebben a keverékben.
Ha netán a keverék kevés lenne, könnyen keverhető még.
Főtt krumpli
Ízesítés fűszerekkel




Alufóliával kibéleljük a tepsit (én duplán és a fényes felével felfele szoktam), így finomabbra sül és kevesebbet is kell mosogatni.

A megforgatott burgonyákat a tepsibe rakjuk, érdemes laposabb felével, hogy minél több pirult felület legyen

alufólia
alufólia

 

Majd 180-200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, burgonya fajtától függően 40-50 percig sütjük.

20-25 perc után megforgatjuk egyszer a krumplikat, hogy minél több oldalon piruljon.

Ehetjük magában, sajttal megszórva, tartárral vagy köretként.

Az adagok személyenként lehet kevesebb, több.

 

Sajttal megszórt sült krumpli
krumpli tálalva

Jó étvágyat!




You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás