Tepsiben sült krumpli – paprikás, borsos ízesítéssel
Tepsiben sült krumpli
Egyszerű tepsiben sült krumpli, nem kell sok olajban sütni, viszont ropogós és jó fűszeres lesz a burgonya. Tökéletes köret minden féle húshoz, halhoz, de akár magában egytálételként tartár mártással is fogyasztható.
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 3-4 szem burgonya
- 2-3 evőkanál olaj
- só
- paprika
- bors
- alufólia
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Sütés: 40-50 perc
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, majd sós vízben félkemény állapotig kicsit főzzük. Főtt burgonya finomabb megsütve, viszont vigyázni kell, nehogy túlfőzzük, mert nehéz utána megforgatni a fűszerekben.
Az olajat, a sóval, borssal, paprikával összekeverjük egy tálban, majd a leszűrt krumplit megforgatjuk ebben a keverékben.
Ha netán a keverék kevés lenne, könnyen keverhető még.
Alufóliával kibéleljük a tepsit (én duplán és a fényes felével felfele szoktam), így finomabbra sül és kevesebbet is kell mosogatni.
A megforgatott burgonyákat a tepsibe rakjuk, érdemes laposabb felével, hogy minél több pirult felület legyen
Majd 180-200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, burgonya fajtától függően 40-50 percig sütjük.
20-25 perc után megforgatjuk egyszer a krumplikat, hogy minél több oldalon piruljon.
Ehetjük magában, sajttal megszórva, tartárral vagy köretként.
Az adagok személyenként lehet kevesebb, több.
Jó étvágyat!